Održan skup ‘Igra u otvorenom prostoru’

Organizacijski odbor skupa, predavači i sponzori

Održan skup ‘Igra u otvorenom prostoru’

Oko 300-tinjak posjetitelja sa velikim je interesom popratilo skup na temu dječje igre te svih njezinih aspekata, kako edukativnih i razvojnih, tako i konstruktivnih, funkcionalnih i inih. Središnji cilj skupa bio je dakako podizanje svijesti o problemima i potrebama djece danas i u budućnosti. Odgojne razlike, razlike u izgradnji dječjih igrališta, razne mogućnosti igranja te važnost same igre, integracija djece s poteškoćama na igralištu, važnost kretanja u najranijoj dobi, moderna i interaktivna igrala današnjice … samo su neke od tema koje smo imali prilike čuti na skupu od strane raznih uvaženih, domaćih i inozemnih, predavača.

Iznimna nam je čast da je među predavačima bila i predstavnica vodećeg europskog proizvođača dječjih igrališta, Kompan, čiji smo ovlašteni zastupnik te jedini domaći distributer, gđa Jeannette Fich Jesperson koja nam je predstavila kompleksne metode proučavanja i stvaranja najboljih rješenja za poticanje igre koja potiče razvoj uma i tijela, interaktivnih i integriranih rješenja koja potiču socijalnu uključenost svih članova društva, a simultano pružaju pristup “modernim” digitalnim tehnologijama i drugim interaktivnim rješenjima.

Srebrni sponzor skupa bio je njemački Eurotramp, vodeći proizvođač sportskih i dječjih trampolina, kojeg zastupamo u regiji. Zahvaljujući Eurotrampu te njihovom predstavniku na skupu, gospodinu Rudigeru Moselu, čuli smo o benefitima skakanja za djecu, razvoju fascinantnih trampolina kakvi su za djecu pravi izazov te mogućnostima koje oni pružaju. Za potrebe skupa, Eurotramp je postavio i izlagački trampolin veličine 2 x 2 m, kojega su svi zainteresirani gosti mogli isprobati. Za potrebe izlaganja, razvijen je tako posebni custom made trampolin s ugrađenim elementima koji bi zasvijetlili kadgod bi netko počeo skakati na trampolinu.

Više o samome skupu te održanim predavanjima i predavačima pročitajte na službenome linku Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata OVDJE.

Save

Send this to a friend