Corocord mreža na EXPO Milano 2015

corocord-net milan-expo

Corocord mreža na EXPO Milano 2015

U razdoblju od 6 mjeseci, Milano će predstavljati mjesto na kojemu će više od 140 zemalja svijeta imati priliku sudjelovati i predstaviti dostignuća i napretke u području tehnologija čija je funkcija postizanje zdravlja, sigurnosti i dovoljne količine hrane za sve ljude na svijetu te ujedno briga o očuvanju naše Planete kao i održavanju ravnoteže između čovjeka i prirode. Ključna tema milanske izložbe odnosi se na nedostatak hrane u svijetu, prehrambenu neravnotežu i smanjenje egzistencijalnih resursa. Osim zemalja – izlagača, na EXPO sajmu također su prisutne i neke od najjačih međunarodnih organizacija, kao što su EU, UN i CARICOM (‘Carribean Community’), koje svojim programima i globalnim inicijativama nastoje podržati osnovnu tematiku ovogodišnje Svjetske izložbe. Na više od milijun kvadrata izlagačkog prostora, očekuje se preko 20 milijuna posjetitelja koji će obići barem neke od ukupno 140 svjetskih paviljona, razvrstanih prema zemljama – sudionicama ove mega izložbe.

EXPO Milan utjelovio je, kao i uvijek, konstruktivnu platformu za razmjenu ideja i rješenja u području svjetske prehrane i globalne ravnoteže. Svaka zemlja – sudionik dobiva priliku za stimulaciju kreativnosti promišljanja kao i promociju vlastitih inovacija u segmentu održivoga gospodarenja. Razmjena ideja kao i pronalazak ponajboljih rješenja generiran je kroz brojne globalne tribine i diskusije koje su organizirane u sklopu EXPO 2015.

Degustiranje međunarodnih kulinarskih specijaliteta i autohtonih recepata kao i upoznavanje s agrarnom i gastronomskom tradicijom zemlje – izlagača samo su mali dijelovi bogatoga sadržaja koji se posjetiteljima nudi u 6 mjeseci trajanja ove zapanjujuće izložbe. ‘Povijest čovječanstva, povijest hrane’, ‘Budućnost hrane’, ‘Održiva prehrana – ravnoteža svijeta’, ‘Okus je znanje’ samo su neke od ključnih tema unutar osnovne problematike koja je temelj izložbe.

Svakodnevno ohrabrujemo ideje koje utječu na nas, povećavaju naše znanje i formiraju naše živote. Plodno tlo za nicanje takvih ideja mogu biti različita područja ; od znanosti, filma, istraživanja i inovacija sve do digitalnih tehnologija te mnogo više od toga.’ – misao je vodilja EXPO manifestacije koja tako nudi idealnu priliku za promociju brojnih projekata iz različitih sfera. Ti nam projekti pružaju mogućnost razmatranja ključne izložbene teme ‘Prehrana planeta, energija života’ s različitih točki gledišta ; kao pogonsko, egzistencijalno gorivo, ali i kao osjetilno iskustvo.

COROCORD MREŽA NA EXPO MILANU 2015

Mrežna konstrukcija njemačkoga pionira u izradi istih, kompanije Corocord Raumnetz GmbH, također se našla na Svjetskoj izložbi u Milanu. Corocord mreža postavljena je u sklopu Brazilskoga paviljona arhitekture te, pored toga što je izvorno namijenjena za igru i fizičke aktivnosti djece i mladih, predstavlja apsolutno dominantan skulpturni objekt vrijedan pažnje te inspiraciju za foto-objektive kojima je izložena.

Tema brazilskoga oslikava koncept brazilskoga paviljona koji se temelji na promidžbi tehnološkog kapaciteta Brazila koji je, pored njegove agro – industrijske moći, manje poznat u svijetu. Brazil je kao zemlja – sudionik predstavio ( i idalje predstavlja) svoje tehnološke resurse, a koji su od velikoga značaja u okviru agrarnoga razvoja ove velike, svjetske poljoprivredne velesile.

U svijetu jedinstvena, dizajnom prepoznatljiva i tradicijom kvalitete nezaobilazna, Corocord mreža, mamila je uzdahe prolaznika i zaokupila pažnju više od 18 milijuna djece i odraslih koji su imali priliku posjetiti ovaj dio paviljona i uvjeriti se u apstraktnost, visoku inovativnost dizajna i futuristički koncept Corocordovih patenata. Mreža koja je izložena na EXPO-u nije standardni Corocordov proizvod koji možete pronaći unutar linija tvrtke – mreža je kustomizirana i dizajnirana specijalno za priliku izlaganja, a ujedno navješćuje najnoviji koncept proizvodnje koji je pokrenut od strane njemačkoga Corocorda, a to su upravo kustomizirane mrežne konstrukcije koje se dizajniraju prema klijentovim željama i potrebama te su kao takve unikatne, bez kopije i apsolutno predstavljaju plod ljudske mašte.

SLUŽBENI PARTNERI DOGAĐANJA

samsung  accenture   enel  fca    intesa    logo-finmeccanica-footer  logo-tim-footer

Više o događanjima na Svjetskoj izložbi u Milanu pročitajte na službenoj stranici eventa.

Corocord je proizvođač koji je u stanju od svake ideje, uz pomoć svojih čvrstih, ‘Hercules’ užadi, stvoriti jedinstveno mrežno remek-djelo koje nadilazi granice klasične igre i djeci pruža nadnaravno iskustvo i ultimativan doživljaj igre.

Send this to a friend