Dječja igrališta Kompan

     Igra je najprirodnija stvar na svijetu. Omogućava djeci da se razvijaju i uče, a da se ujedno dobro zabavljaju i druže. Bolje društvo od Kompana teško da je uopće moguće odabrati jer već i sama riječ kompan izvedenica je od danske riječi „kumpan“ koja u prijevodu znači „drug“, „društvo“.
Globalna kompanija sa sjedištem u Danskoj, tvrtka Kompan, vodeći je svjetski proizvođač u segmentu inovativnih dječjih igrališta i sportskih rješenja za sve dobne skupine s tradicijom od preko 40 godina. Proizvode Kompan odlikuju brojne prednosti u odnosu na ostale, izgledom slične, programe.


Save

O proizvođaču

     Danska tvrtka Kompan više je od 40 godina prisutna na svjetskome tržištu dječjih igrališta. Visoko pozicionirana te prepoznata kao vodeći svjetski proizvođač dječjih igrališta današnjice, Kompan iz godine u godinu ne prestaje s razvojem i inovacijama u području konstrukcija namijenjenih dječjoj igri. Osnovni cilj Kompana je razvoj i očuvanje djetetovog fizičkog zdravlja i mentalnih sposobnosti.

Kompan u svome proizvodnome asortimanu nudi nekoliko linija igrališta za različite dobne skupine djece. Linije se razlikuju svojim dizajnom, funkcionalnošću te onime što pružaju djeci karakteristične dobi. Primjerice, sprave namijenjeni manjoj djeci predškolskog uzrasta bogate su didaktičkim elementima i simbolima, dok su sprave za djecu školske dobi fizički vrlo izazovne, ali ujedno dizajnirane prema strogim pravilima sigurnosti. Sigurnost je u Kompanu na prvome mjestu, a sva dječja igrala to i dokazuju. Posebnost je i linija igrališta specijalno razvijena isključivo za tinejdžere što je jedinstveno samo za Kompan.
Sva Kompan igrala razvijaju se na način da budu inkluzivna – da omogućuju igru sa svih strana igrala te korištenje igrala i djeci s poteškoćama u kretanju. Određeni modelu igrala imaju i poseban tzv. ADA prilaz namijenjen za pristup igralu djeci u kolicima i teškoćama u kretanju.

Ono što razlikuje Kompan od ostalih proizvođača jest činjenica da su Kompan igrala odabrala sama djeca! U razvoj i kreiranje igrala uključena su djeca.

Naime, Kompan Play Institute poseban je istraživački dio Kompana u okviru kojega se provode brojna istraživanja i studije na temu dječjeg razvija i dječjih potreba. U istraživanjima sudjeluju i sama djeca, koja svojim reakcijama i igrom, pokazuju istraživačimarednosti mane pojedinog, novog proizvoda koji kompanija razvija. Na taj se način svaki proizvod detaljno testira i nekoliko puta usavršuje prije ga Kompan odluči uvrstiti u proizvodni asortiman.
Jamstva na dijelove igrala su doživotna ili do 25 godina. Ovisno na kojem dijelu igrala dođe do oštećenja. Polica osiguranja u slučaju nezgode uzrokovane tvorničkom ili konstrukcijskom greškom iznosi vrtoglavih 15 milijuna eura.
Djeca znaju zašto!

(PDF) –> KOMPAN – Povijest i filozofija poslovanja INFO
(PDF)–> JAMSTVA, CERTIFIKATI I OSTALE BITNE INFO


 

Linije igrala

Sve dobne skupine pokrivene su Kompanovim linijama igrala. Mnoštvo didaktike za malu djecu, tematske linije za školarce, moderne, urbane konstrukcije za tinejdžersku populaciju… Dizajn i koncept svake linije ovisni su o dobi djece, njihovim primarnim potrebama te specifičnostima uzrasta.

bloqx

NJIHALICE

 

KLACKALICE