Mrežne konstrukcije Corocord

Igra, mreža, uže i arhitektura pojmovi su koji neupitno asociraju na Corocord. Njemačka kompanija, članica grupacije Kompan, specijalizirana je za izradu mrežnih konstrukcija izrađenih od specijalnih, posebno patentiranih, užadi namijenjenih igri djece svih dobi.

Matematički pravilna struktura, uvijek iznova zanimljiv geometrijski oblik, transparentnost, upečatljivost i monumentalnost čine svaku pojedinu spravu skulpturom, pravim malim arhitektonskim i umjetničkim čudom. Svaki novi proizvod predstavlja izazov za tim stručnjaka kompanije, koji u bliskoj i višestruko nagrađivanoj suradnji s vrhunskim autoritetima stvaraju autorska djela. Osnovna namjena pak niti u jednom trenutku nije izgubljena iz vida. Funkcionalnost sprava očituje se u razvijanju linija proizvoda prilagođenih svim dobnim skupinama, a osobito imajući na umu specifičnosti djece s posebnim potrebama.

Corocord proizvodi predstavljaju zaseban svijet igre koji potiče kreativnost i pomaže djeci da bolje razviju koncentraciju, logičko razmišljanje i koordinaciju pokreta. Nastojanje za savladavanjem prepreka i strahova te poticanje na ostvarivanje ciljeva stimulira kompetitivnost i natjecateljski duh što pomaže u izgrađivanju osobnosti u najranijoj dobi.

Naravno, sve navedeno iziskuje konstantan angažman i rad. Tradicija duža od 40 godina i isto toliko godina iskustva u kontinuiranom razvoju inovativnih materijala, a posebno u razvoju specijalno vulkaniziranih i armiranih užadi izrađenih po „Herkules“ tehnologiji, poznatoj po primjeni u nautici, a kao osnovi svih Corocord proizvoda, predstavlja razliku u odnosu na, samo naizgled slične, brojne kopije.


SaveSave

O proizvođaču

Njemačka tvrtka Corocord, danas članica Kompan grupacije, osnovana je davne 1974. godine u Berlinu. Sjedište tvrtke i danas je u Berlinu gdje je smješten i proizvodni pogon. Osnovna djelatnost kompanije Corocord je proizvodnja mrežnih konstrukcija za dječja igrališta, izrađena od specijalnih užadi. Svaki dio opreme proizvodi se individualno i ručno. Danas je Corocord čvrsto pozicioniran kao svjetski pionir i lider u izradi mrežnih konstrukcija s najmodernijom tehnologijom proizvodnje koja garantira visoku sigurnost proizvoda. Corocordovi proizvodi iz godine u godinu odudaraju od oubičajenih mreža te su sve inovativnija i nesvakidašnja.
Linije igrala

Baza svih linija je mreža, dok se linije razlikuju ovisno o strukturi konstrukcije te njezinome obliku i dizajnu. Asortiman tako obuhvaća razne visoke piramidalne konstrukcije, mrežne tunele, mreže za ležanje itd. Neke od linija (kompletan pregled linija dostupan na http://www.corocord.com/en/products/online-catalogue/) :

 

Linija 2000 : Play and Climbing Nets

Linija 3000 : Spacenets

Linija 3000T : Exercise Nets

Linija 4000: Octa Nets

Linija 8000 : Corocord Dome

 

Standardi i certifikati

  • Standard kvalitete DS/EN ISO 9001 – za tvrtku, upravljanje kvalitetom
  • Standard dječje sigurnosti TUV EN 1176 – za svaku spravu pojedinačno, najznačajniji standard/certifikat kao dokaz da proizvodi ispunjavanju najstrože standarde u pogledu sigurnosti korištenja
  • Standard dječje sigurnosti ASTM
  • EU standard zaštite okoliša DS/EN ISO 14001, EMAS – za tvrtku i proizvode

Polica osiguranja u slučaju nezgode uzrokovane tvorničkom ili konstrukcijskom greškom

  • Osigurana svota od 21,534.014 USD za ozljede i materijalnu štetu

Članstvo u organizacijama

  • IPEMA -International Play Equipment Manufacturers Association

Više iz naše ponude

Mrežne konstrukcije Corocord
Dječja igrališta Kompan
Trampolini Eurotramp
Gumene podloge
3D gumene životinje za dječja igrališta
Interaktivna igrala Playnetic
Send this to a friend