Urbana oprema Santa & Cole

Urbana oprema Santa & Cole

Uloga je dizajna da pita ili odgovara na ključna pitanja.

Harri Koskinen, dizajner

Prema definiciji ICSID-a (svjetskog udruženja industrijskih dizajnera), dizajn je stvaralačka aktivnost koja ima za cilj uspostaviti višestruke kvalitete predmeta, procesa, usluga i sustava za vrijeme njihova trajanja. Prema tome, dizajn je ključan činilac inovativnosti koji humanizira tehnologije i bitan je dio kulturalne i gospodarske razmjene.
Svoj izniman doprinos brizi o očuvanju okoliša i osvještavanju nužnosti humanizacije gradova kombiniranjem skladnih elemenata urbane opreme, tople i ugodne rasvjete i nasada, uglavnom drveća, Santa & Cole posebno je iskazao 2004. godine pokretanjem odjela za urbano šumarstvo i uređenjem i pošumljavanjem parka Belloch, enklave smještene tridesetak kilometara sjeverno od Barcelone.
Ipak, tvrtka se osobito ponosi projektom PRAE (Environmental and Educational Proposals) Environmental Park realiziranim u Valladolidu po najstrožim kriterijima poštivanja okoliša i nagrađenim 2007. godine. Projekt je zamišljen kao kompleks u kojem bi se prenosilo znanje, razmjenjivala i usvajala iskustva i stavovi neophodni za razvijanje svijesti o nužnosti budućeg održivog razvoja i očuvanju okoliša. Klupe Neoromantico Sostenible tvrtke Santa & Cole, višestruko nagrađivani proizvod koji je postao uzor u primjeni novih materijala i tehnologija, čine dio urbane opreme parka.
Svjetski priznati arhitekti i dizajneri kao što su Miguel Milá, Montse Periel, Alvar Aalto, Arne Jacobsen, Gonzalo Milá, Enric Batlle, Charles Eames i Joan Roig, ili npr. Ramón Benedito, između mnogih drugih, uz podršku tvrtke Santa & Cole, omogućili su da ulice, trgovi i parkovi gradova širom Europe i SAD-a budu uređeni s izrazitom osobnošću, ali i puno osjećaja za sredinu s kojom rastu. Suradnja s preko osamdeset autora, vodećih stručnjaka u segmentu industrijskog dizajna i/ili arhitekture, i danas je osnovni adut i razlog globalne uspješnosti tvrtke Santa & Cole.
Send this to a friend