Dječja igrališta od bagremova drveta

Dječja igrališta drvena

Dječja igrališta od bagremova drveta

Osnovni cilj dječjeg igrališta linije Organic Robinia jest potaknuti interes za prirodu te razviti razumijevanje prirode kod djece. Linija Organic Robinia obuhvaća različita tematska igrala namijenjena djeci predškolskog uzrasta kao i brojne konstrukcije i sprave pogodne za fizički i socijalni razvoj djece školskoga uzrasta.


Drvo bagrem

Za potrebe proširenja ove linije, danski Kompan otvorio je i novu tvornicu u kojoj se izrađuju isključivo dječja igrala od bagremova drveta, linije Organic Robinia. U proizvodnji drvenih igrala koristi se isključivo najfinije drvo bagrema i to njegovi najčvršći dijelovi.
Drvena igrala ekološki su neškodljiva te prikladna za uporabu među djecom. Bagremovo drvo, međuostalim, posjeduje visoku razinu prirodnih konzervansa zbog čega se ne mora tretirati sredstvima protiv truljenja (propadanja). Bagremova gusta struktura čini ovo drvo veoma otpornim na rascjepe, oštećenja uzrokovana vlagom kao i na utjecaj vode.
Čvrstoća, izdržljivost i fleksibilnost bagremova drveta čine ga idealnim za korištenje u prirodnim sredinama. Njegova zrnata struktura, sirovo, minimalno obrađeno deblo te domaći izgled naglašavaju privlačnost prirode.

 

U kombinaciji s prirodnim izgledom bagremova drveta, prirodni oblici igraćih struktura Organic Robinie stvaraju izniman vizualni doživljaj!

 

 
dječja igrališta od drveta bagrema

Drvo bagrema ne raste uspravno stoga su njegovi vijugavi oblici savršeni za kreiranje jedinstvene igraće opreme koja se idealno upotpunjuje s prirodom ili spaja prirodu i gradsko okruženje.

Proširena linija dječjih igrala Organic Robinia temelji se na prirodnim, organskim oblicima te jedinstvenosti bagremova drveta, dodajući igralištu vizualnu i taktilnu autentičnost. U proizvodnji dječjih sprava izrađenih od prirodnih materijala kao što je drvo, Kompan koristi isključivo FSC certificirano drvo. FSC certifikacija podrazumijeva potvrdu lanca brige za održivi razvoj svjetskih šumskih resursa, šumskih sustava i ekološke ravnoteže planete uopće. Kao takva, predstavlja ekološku odgovornost na kojoj Kompan uvijek i iznova inzistira. (http://www.kompan.co.uk/playground-equipment/fsc-certified-products/).

KOMPAN Organic Robinia katalog

Galerija slika :

 

 

Send this to a friend