Dječja igrališta inspirirana bajkama!

Dječja igrališta inspirirana bajkama!

Hans Christian Andersen SMART PLAYGROUND™ – novo iz Kompana!

Pametna igrališta odnosno linija dječjih igrališta simboličnoga naziva „Smart Playground” nova su igrališta danskoga Kompana, razvijena prema tematici dječjih bajki slavnoga Hansa Christiana Andersena. Djeca mogu uživati u svijetu Male sirene, Ružnoga pačeta ili Tinderboxa te uz fizičku igru stjecati znanja i razvijati maštu.
“Djecu ne trebamo učiti kako da se igraju, već ih kroz igru trebamo nečemu naučiti.” Igra je najbolja podloga za usvajanje znanja te razvijanje kako fizičkih, tako i emocionalnih, društvenih, kognitivnih i kreativnih sposobnosti.
Kompanova igrališta nadahnjuju dječju igru već više od 40 godina. Brojne su generacije djece svoje prve korake i osmijehe pokazale upravo na igralištima danskoga proizvođača, diljem svijeta. Svakim novim izumom, Kompan nas iznova podsjeća na to kako je dječje igralište uvijek više od samoga igrališta, baš kao što i dječja igra predstavlja više od same igre. Igra je, ništa manje, doli temelj stvaranja ispunjenog i kreativnog života.
SMART Playground Hans Christian Andersen
“Smart Playground” –strong> igrališta u čijem je središtu dječja mašta prisutna više nego ikada dosada!
Djeca su maštovita bića čiji svijet sanjarenja i imaginacije ne poznaje granice. Potrebni su im prostor i sloboda kako bi mogli istraživati beskrajni svijet oko sebe, vlastite mogućnosti i vještine te odmjeravati svoje snage. Jednako tako, djeci u razvoju potrebna je i kreativna stimulacija koja, osim što potiče na maštu i igru, istovremeno usmjerava dijete na usvajanje edukativnih sadržaja te stjecanje govornih i literarnih vještina.
Pametna igralištaimaju edukativnu svrhu – razvijaju dječju inteligenciju, vještinu govora, potiču želju za učenjem i čitanjem!
Kompan nudi tri različita tipa igrališta od kojih je svaki dizajniran na način „2 u 1” odnosno obilježen s dvije Andersenove bajke. Djeca će tako moći istovremeno uživati u svijetu Male sirene i Ružnoga pačeta, Ružnoga pačeta i Tinderboxa ili pak Tinderboxa i Male sirene. Svaka igraća sprava dizajnirana je poput tvrđave, kule ili dvorca iz određene bajke, s likovima i popratnim elementima koji se otvaraju, spuštaju, sviraju ili pak iznenađuju na neki drugi način. Ovaj tip igrališta namijenjen je dječjemu uzrastu od 1 do 8 godina. Naglašeni su taktilni i vizualni elementi kako bi ih djeca dodirom i pogledom istraživala, no ujedno stimulirala svoju imaginaciju, igru uloga i uživljavanja u čaroban svijet likova iz bajki.

Za one najmlađe, do 4 godine uzrasta, Kompan je razvio primjerene igraće sprave na temu Kokošje farme ili pak Konjske kočije. Takvi elementi pružaju visoki stupanj otkrivanja svijeta te omogućuju najmlađima fizički, emocionalni i društveni razvoj, razvoj različitih oblika komuniciranja te potiču razumijevanje svijeta i okoline.
Pametna igrališta odnosno linija dječjih igrališta simboličnoga naziva „Smart Playground” nova su igrališta danskoga Kompana, razvijena prema tematici dječjih bajki slavnoga Hansa Christiana Andersena. Andersenove bajke, uz koje su stasale nebrojene generacije djece i mladih, danas su kultni simbol dječjih priča, zaogrnute svjetskom popularnošću te čine iznimno značajnu kulturnu baštinu čovječanstva. Fantastični, mitski i legendarni elementi u ovim se bajkama stapaju s neposrednim, stvarnim svijetom. Osim što su intrigantne, zabavne i benigne, Andersenove bajke izuzetno su poučne, protkane moralnim vrednotama, s naglaskom na univerzalne istine. Djeca ih vole i rado čitaju, a kreiranje igrališta inspiriranih likovima iz bajki, iskorak je u segmentu dječje igre.

IGRA + UČENJE

Osim što su namijenjena za vanjsku igru među mališanima, pametna igrališta osmišljena su kako bi koristila i školama te drugim obrazovnim ustanovama za djecu. Mogu se koristiti kao podloga za učenje kroz igru, uključujući djecu, roditelje i/ili učitelje.
Djeca imaju priliku učiti i zabavljati se i izvan okvira fizičkoga igrališta, putem mobilnih aplikacija s brojnim igricama i sadržajima vezanima za spomenute Andersenove priče. Kako biste pristupili mobilnoj aplikaciji, dovoljno je skenirati QR kod koji se nalazi na svakoj dječjoj konstrukciji te vrlo jednostavno dohvatiti aplikaciju putem mobilne trgovine. Djeca će uživati.

„Smart Playground” (www.smart-playground.com) inovativan je spoj fizičke igre i interaktivnoga iskustva, omogućenoga kroz razne zabavne aplikacije za djecu, dostupne putem mobilnih aplikacija (na iOS i Android uređajima) koja još više obogaćuju dječji svijet mašte i povezuju ga s fizičkim igralištima. Kompanovi interaktivni sadržaji dosad su prevedeni na 16 svjetskih jezika te kao takvi ujedno mogu biti dobra podloga za učenje stranih jezika već od malih nogu.
Da je Kompanovo tematsko igralište zaista inovacija i apsolutni novitet u segmentu dječje opreme, dokazuje i nagrada „Le Janus de la Cite” (jedna od najvažnijih europskih nagrada za dizajn), koju je Kompan primio 2013. godine za stvaranje nove, revolucionarne kategorije igara za školu i parkove te ujedno prvog igrališta koje kombinira tematsku igru s vještinom čitanja.
Osim ove, Kompan je 2014. godine osvojio i prestižnu nagradu ”Good Design” u Sydneyu, Australiji. Zbog čega je Kompanovo Hans Christian Andersen igralište prepoznato kao iznimno inovativno, korisno i značajno pročitajte ovdje.
Više o tematskim igralištima Hans Christian Andersen pogledajte ovdje.

„Bajke leže u meni poput sjemenki i potreban je sami dašak vjetra,
zraka sunca ili kap gorčine pa da se rastvore u cvijet.”
Send this to a friend