Dinamična sprava za djecu i tinejdžere

GXY957000 PHO EN

Dinamična sprava za djecu i tinejdžere

GXY957000 PHO ENApsolutno dinamična sprava futurističkoga izgleda, namijenjena prvenstveno djeci u dobi od 6 – 12 godina, ali i onima starijima, idealno je igralo za razvoj dječje ravnoteže i osjećaja u prostoru. Sprava je dizajnirana kao veliki, rotirajući karusel (vrtuljak) sa dva rukohvata, koji djeci pruža mogućnost rotiranja, ljuljanja, druženja i eksperimentiranja vlastite snage i fleksibilnosti.

Galaxy Saturn Carousel predstavlja još jednu od izuzetnih dječjih sprava nastalu na temelju kontinuiranog istraživanja i razvoja danskoga proizvođača Kompan. Simboličnoga imena koje asocira na narav ove sprave, a to je velika mogućnost brzine rotacije, ovo atraktivno igralo svojom dinamikom privlači i školsku djecu i tinejdžere.

Pravi je izazov i za djecu, ali i za odrasle!

Galaxy Saturn Carousel sastoji se od dva sjedala i rukohvata, na kojima je moguće sjediti, stajati ili visjeti. Rukohvati su izrađeni od Corocordova užeta obilježenog Hercules snagom (primjer: brodska užad), pojačanog poliuretanom za dodatnu sigurnost prilikom njihanja. Kako bi se vrtila na spravi, djeca moraju upotrebljavati vlastitu snagu i ravnotežu, diktirajući tako brzinu i intenzitet rotiranja ili vrtnje. Pritome ujedno razvijaju osjećaj za prostor i ravnotežu.

Rotirajući, dinamični karusel nudi višestruku igraću vrijednost. U fizičkome smislu, razvija motorne vještine kod djece (osjećaj ravnoteže i prostora) te povoljno utječe na razvoj mišićnog i kardio sustava. Društvena vrijednost karusela očituje se u poticanju timske igre, suradnje i druženja djece, dok si međusobno pomažu u rotiranju guranjem i povlačenjem užeta. Fizička vrijednost svakako utječe i na kognitivne sposobnosti djeteta koje korištenjem svoje snage i ravnoteže postaje svjesno kontrole nad svojim pokretima i uspostavlja ravnotežu pokreta i koncentracije.

Galaxy Saturn Carousel je sprava razvijena i dizajnirana prema aktualnim, modernističkim standardima današnjice, nastala na temelju kontinuiranih ulaganja u istraživanje i razvoj djece i njihovih potreba, a dizajn sprave idealno oslikava njezinu iskonsku narav… poticanje slobode istraživanja vlastitih snaga, svjesnosti samokontrole pokreta i timskoga rada s drugom djecom. Svojim upečatljivim izgledom i veličinom, karusel se odlično uklapa u urbane, gradske prostore, ali jednako tako i unutar javnih parkova i mjesta predviđenih za druženje i odmor.

Školskoj djeci, a posebice tinejdžerima, potrebna su mjesta i alati za iskazivanje dinamičnosti, impulzivnosti, energičnosti i brzine. Upravo su djeca te dobi u najvećoj snazi koja je na pragu rasta, a svakodnevne aktivnosti su te koje određuju do koje granice će se djetetovi fizički, ali i i kognitivni potencijali razvijati. Djeci je potrebno omogućiti naprednija i modernija igrala u skladu s njihovim fizičkim granicama sposobnosti (koje se iz generacije u generaciju povećavaju) i njihovim interesima te pobuditi u njima želju za fizičkom aktivnošću, potaknuti natjecateljski duh i želju za većom interakcijom sa vršnjacima.
Send this to a friend