Društvene igre na gumenim podlogama

Društvene igre na gumenim podlogama

Društvene igre na gumenim podlogama

Društvene igre za djecu na gumenim podlogama Euroflex

Njemački proizvođač dječjih antistres, gumenih podloga Euroflex, kompanija Kraiburg, svakim svojim patentom ne prestaje nas iznenađivati. Najnoviji proizvod u asortimanu od reciklirane gume jesu društvene igre na gumenim podlogama. Čovječe ne ljuti se, Dama, Šah i Mlin – za svaku igru potreban je set od 4 figure i komplet gumenih ploča u nekoliko boja – neka igra započne!

Koncept koji spaja društvene igre i fizičku aktivnost – intelektualni stimulans + igra

Euroflex antistres, zaštitne, gumene ploče idealna su oprema za svako dječje igralište, manje ili veće, jer štite djecu od mogućih ozljeda prilikom padova, osiguravaju udoban hod i skakanje, a igru čine bezbrižnom i sigurnom. Antistres gumene podloge za dječja igrališta danas su ‘must have’ za svako igralište koje nastoji udovoljiti svjetskim standardima barem donekle. Svojim brandom Euroflex, njemački proizvođač Kraiburg, otišao je korak dalje – zaštitnim pločama, pored funkcionalnosti, dodao je i zabavnu notu. Tako su ove nove gumene ploče koje pružaju mogućnost igranja društvenih igara poput Dame, Šaha, Mlina ili Čovječe ne ljuti se, osim pomoćne uloge u sprečavanju ozljeda i stvaranju sigurne igre, dobile i ulogu dječjih igrala te time postale zasebna cjelina s mnogo većom igraćom važnošću od one kakvu su dosada imale. Ovaj koncept izrodio je i ideju s kojom je gumene ploče u funkciji društvenih igara moguće koristiti i kao zasebno, samostalno i cjelovito dječje igralište, bez potrebe za dodatnim igraćim spravama. Možda se na prvi pogled čini pusto, no ovakvo igralište to zapravo i nije. Djeca uz pomoć gumenih suportera (ploča i figura) koriste isključivo svoju maštu, logiku i fizičku snagu, odlično se zabavljaju,  zaokupljeni su izazovom te ‘utrkom do pobjede’.
Ovakav koncept dječje igre izvrstan je medij za razvoj timske igre, poticanja druženja djece, poticanja natjecateljskoga duha, ali i kognitivnih vještina. Društvene igre odlično razvijaju naše intelektualne kapacitete i doprinose boljemu shvaćanju svijeta, bržem načinu razmišljanja i zaključivanja, kao i uočavanja detalja. Uzto, ovakav način igre nas uvelike podsjeća na tradicionalne igre kakve su nekada bile uobičajene, a koje su, slijedom tehnologija, udaljavanja od prirode i smanjenja fizičke aktivnosti, pale u zaborav.

 

Send this to a friend