Kompan

KOMPAN Holding A/S

Danska tvrtka Kompan više je od 40 godina prisutna na svjetskome tržištu dječjih igrališta. Visoko pozicionirana te prepoznata kao vodeći svjetski proizvođač dječjih igrališta današnjice, Kompan iz godine u godinu ne prestaje s razvojem i inovacijama u području konstrukcija namijenjenih dječjoj igri. Osnovni cilj Kompana je razvoj i očuvanje djetetovog fizičkog zdravlja i mentalnih sposobnosti.

Glavni “krivac” za razvoj ove domišljate i uspješne tvrtke je umjetnik Tom W. Lindhardt koji je prije 40-ak godina osnovao Kompan. Na utemeljenje Kompana ponukao ga je sasvim slučajan događaj prilikom kojega je jedna od njegovih šarenih skulptura izazvala veliko zanimanje među okupljenom djecom. Lindhhardtu nije trebalo dugo da uoči dječju ljubav prema šarenilu boja i tako pokrene proizvodnju upravo onih proizvoda u kojima djeca uživaju najviše, a to su dječja igrališta.

Kompan dječja igrališta

Kompan Mini

Kompanovo sjedište, Odense, Danska

Kompan Mini

 

 

 

 

 

 

 

Kompanova filozifija “Homo Ludens”, što u prijevodu znači “Zaigrana osoba”, najbolje opisuje politiku poslovanja, misiju i viziju te proizvodni entuzijazam danskog proizvođača. Osnovni slogan koji se vezuje uz Kompan, “Unique Playgrounds”, u samo dvije riječi stvara brojne sinonime koji označavaju Kompan, poput inovativnosti, jedinstvenih proizvoda, nevjerojatne kreativnosti, entuzijazma u stvaranju tematskih konstrukcija te fokusiranosti na djecu i njihove najsnažnije potrebe.

Kompan Play Institute

U istraživanju i razvoju proizvoda svjetskih razmjera, Kompanu uvelike pomaže Kompan Play Institute – istraživački centar Kompana, međunarodna mreža koja surađuje sa znanstvenicima i istraživačima koji prate trendove te provode istraživanja o zdravlju, učenju i socijalnim elementima u području dječjeg razvoja i igre. Igra doprinosi fizičkome zdravlju djece, no pored toga pozitivno utječe i na mentalno zdravlje što potvrđuju i Kompanove studije prema kojima djeca koja provode više vremena vani u igri, kasnije postižu bolje rezultate u školi i daljnjem obrazovanju. U Kompanovu istraživačkome centru, također se slažu da je djeci za uspješno učenje vrlo važna emocionalna ravnoteža. Upravo kroz igru na vanjskim prostorima, djeca postižu emocionalni balans.

S obzirom na to da djeca imaju različite kognitivne sposobnosti u različitim dobima, Kompan pažljivo planira razvoj i izradu svakog dječjeg igrališta uzimajući u obzir kojoj dobnoj skupini djece je namijenjeno te ga prilagođava njihovim dobnim potrebama i interesima.

Ključne značajke Kompana

 

Kompanova razvojna filozofija

  • ZDRAVLJE – igra koja uključuje tjelesnu aktivnost, potpomaže zdravlju djeteta. Fizičko i mentalno zdravlje uvijek su u korelaciji stoga Kompan razvija konstrukcije koje pružaju kod djece podjednako simuliraju kako tijelo tako i um.
  • UČENJE – kroz igru djeca usvajaju i fizičke vještine, ali i socijalne norme. Znanje koje djeca usvajaju kroz igru uvelike odlučuje o njihovu usvajanju znanja i korištenja tog znanja i poslije u životu.
  • OKOLIŠ – savršen dizajn za Kompan ujedno podrazumijeva i održivi dizajn. Kompan nastoji poslovati ekološki odgovorno što je više moguće stoga su proizvodi, gdjegod je moguće, izrađuju od materijala koji su podložni recikliranju. Kompan ne koristi PVC u izradi proizvoda te nastoji umanjiti utjecaj na okoliš što je više moguće, a isto zahtijeva i od svojih dobavljača.

 

Ekološka osviještenost

Ekološku osviještenost i brigu o okolišu potvrđuju i najprepoznatljiviji ”zeleni” certifikati standarda ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001. Kompan je u svoje poslovanje uveo propise o očuvanju okoliša zbog čega su Kompanovi proizvodi lako rastavljivi te se zatim, na koncu svoga životnog vijeka, mogu reciklirati. Kompan u izradi svojih proizvoda koristi FSC certificirano drvo kao i željezo i aluminij koji se mogu reciklirati.

Novi ”zeleni” koncept u Kompanu je EcoCore (2014), izrazito trajan, ekološki materijal koji ne samo da se reciklira nakon uporabe, većujedno sadrži jezgru koja je izrađena od 100% reciklirajućeg materijala te stoga pruža doživotnu garanciju.

Više informacija o Kompanu potražite ovdje ili klikom na službenu stranicu kompanije http://www.kompan.com

 

Kompanovo sjedište, Odense, Danska

SaveSave

Send this to a friend