Cococord

COROCORD Raumnetz GmbH

Njemačka tvrtka Corocord, danas članica Kompan grupacije, osnovana je davne 1974. godine u Berlinu. Sjedište tvrtke i danas je u Berlinu gdje je smješten i proizvodni pogon. Osnovna djelatnost kompanije Corocord je proizvodnja mrežnih konstrukcija za dječja igrališta, izrađena od specijalnih užadi.

Osnivač Corocorda, Conrad Roland, izumitelj je tzv. “Spacenets” konstrukcije (prostorne mreže od užadi namijenjene penjanju) za koju je osvojio i nacionalnu nagradu “Good Design” u kategoriji revolucionarnih izuma. “Spacenet” je danas zaštićeni patent Corocorda. Tvrtka je 1985. godine prodana te je dobila novi naziv – Corocord Raumnetz.

Conrad Roland, osnivač Corocorda   Prve Corocord 'Super Spacenet' mreže iz 1971.

Osim “Spacenets” konstrukcija, Corocord proizvodi različite, zahtjevne mrežne konstrukcije. Svaki dio opreme proizvodi se individualno i ručno, dok je čitava proizvodnja uskađena prema standardu kvalitete ISO 9001:2008. U svakoj pojedinoj fazi proizvodnje, koriste se posebno razvijeni alati moderne tehnologije te materijali koji se ističu kvalitetom i sigurnošću. Užad od koje se proizvode mrežne konstrukcije, obilježene su visoko kvalitetnom površinom izrađenom od poliamida unutar koje se nalazi čvrsta i otporna, čelična jezgra. Užad se proizvodi u različitim debljinama kako bi bila pogodna različitim dobnim skupinama djece.

Široki asortiman proizvodnih linija obuhvaća kako “Spacenet” mreže tako i vrlo kustomiziranu opremu prilagođenu zahtjevima potrošača. Od samog osnutka, Corocord se ističe veoma visokim standardima u području kvalitete i dizajna na kojima tvrtka inzistira i danas. Dokaz tome je i više od 800 mrežnih užadi koje Corocord proizvede svake godine.

Više informacija o kompaniji Corocord pronađite ovdje ili na stranici http://www.corocord.com/en/.

 

SaveSaveSaveSave

Send this to a friend