Corocord

COROCORD Raumnetz GmbH

Njemačka tvrtka Corocord, danas članica Kompan grupacije, osnovana je davne 1974. godine u Berlinu. Sjedište tvrtke i danas je u Berlinu gdje je smješten i proizvodni pogon. Osnovna djelatnost kompanije Corocord je proizvodnja mrežnih konstrukcija za dječja igrališta, izrađena od specijalnih užadi.

Osnivač Corocorda, Conrad Roland, izumitelj je tzv. “Spacenets” konstrukcije (prostorne mreže od užadi namijenjene penjanju) za koju je osvojio i nacionalnu nagradu “Good Design” u kategoriji revolucionarnih izuma. “Spacenet” je danas zaštićeni patent Corocorda. Tvrtka je 1985. godine prodana te je dobila novi naziv – Corocord Raumnetz.

Conrad Roland, osnivač Corocorda   Prve Corocord 'Super Spacenet' mreže iz 1971.

Osim “Spacenets” konstrukcija, Corocord proizvodi različite, zahtjevne mrežne konstrukcije. Svaki dio opreme proizvodi se individualno i ručno, dok je čitava proizvodnja uskađena prema standardu kvalitete ISO 9001:2008. U svakoj pojedinoj fazi proizvodnje, koriste se posebno razvijeni alati moderne tehnologije te materijali koji se ističu kvalitetom i sigurnošću. Užad od koje se proizvode mrežne konstrukcije, obilježene su visoko kvalitetnom površinom izrađenom od poliamida unutar koje se nalazi čvrsta i otporna, čelična jezgra. Užad se proizvodi u različitim debljinama kako bi bila pogodna različitim dobnim skupinama djece.

Široki asortiman proizvodnih linija obuhvaća kako “Spacenet” mreže tako i vrlo kustomiziranu opremu prilagođenu zahtjevima potrošača. Od samog osnutka, Corocord se ističe veoma visokim standardima u području kvalitete i dizajna na kojima tvrtka inzistira i danas. Dokaz tome je i više od 800 mrežnih užadi koje Corocord proizvede svake godine.

Više informacija o kompaniji Corocord pronađite ovdje ili na stranici http://www.corocord.com/en/.

 

Njemačka kompanija Corocord, članica grupacije Kompan, specijalizirana je za izradu mrežnih konstrukcija izrađenih od posebno patentiranih užadi namijenjenih igri djece svih dobi.

Osnivač tvrtke, arhitekt i vizionar Conrad Roland, kreator prve ikada izrađene igraće mrežne konstrukcije, vjerovatno nije ni slutio kakve će posljedice izazvati njegova inovacija. Koliko god nam se, iz današnje perspektive, takvi oblici čine uobičajenima oni su u vrijeme nastanka, 1971.godine, predstavljali pravu revoluciju u razvijanju elemenata za zabavu i razvijanje motoričkih sposobnosti mladih.

Naravno, vjerovatno je samo u Berlinu toga doba i duha, koji je danas sjedište tvrtke, mogao nastati tako otkačen i iščašen, a ipak duboko osmišljen, projekat. Samo usput, naziv tvrtke složenica je koju čine prva dva slova imena i prezimena osnivača uz sufiks „cord“, u prijevodu s engleskog – uže.

Matematički pravilna struktura, uvijek iznova zanimljiv geometrijski oblik, transparentnost, upečatljivost i monumentalnost čine svaku pojedinu spravu skulpturom, pravim malim arhitektonskim i umjetničkim čudom. Svaki novi proizvod predstavlja izazov za tim stručnjaka kompanije koji u bliskoj i višestruko nagrađivanoj suradnji s vrhunskim autoritetima stvaraju autorska djela.

Osnovna namjena, ipak, niti u jednom trenutku nije izgubljena iz vida. Fukcionalnost sprava očituje se u razvijanju linija proizvoda prilagođenih svim dobnim skupinama, a osobito imajući na umu specifičnosti djece s posebnim potrebama. Corocord proizvodi predstavljaju zaseban svijet igre koji potiče kreativnost i pomaže djeci da bolje razviju koncentraciju, logičko razmišljanje i koordinaciju pokreta. Nastojanje za savladavanjem prepreka i strahova te poticanje na ostvarivanje ciljeva stimulira kompetitivnost, natjecateljski duh što pomaže izgrađivanju osobnosti u najranijoj dobi.

Naravno, sve navedeno iziskuje konstantan angažman i rad. Tradicija duža od 40 godina i isto toliko godina iskustva u kontinuiranom razvoju inovativnih materijala, a posebno u razvoju specijalno vulkaniziranih i armiranih užadi izrađenih po „Herkules“ tehnologiji poznatoj po primjeni u nautici, a kao osnovi svih Corocord proizvoda, predstavlja razliku u odnosu na, samo naizgled slične, brojne kopije.

Standardi i certifikati

  • Standard kvalitete DS/EN ISO 9001 – za tvrtku, upravljanje kvalitetom
  • Standard dječje sigurnosti TUV EN 1176 – za svaku spravu pojedinačno, najznačajniji standard/certifikat kao dokaz da proizvodi ispunjavanju najstrože standarde u pogledu sigurnosti korištenja
  • Standard dječje sigurnosti ASTM
  • EU standard zaštite okoliša DS/EN ISO 14001, EMAS – za tvrtku i proizvode

Polica osiguranja u slučaju nezgode uzrokovane tvorničkom ili konstrukcijskom greškom

  • Osigurana svota od 21,534.014 USD za ozljede i materijalnu štetu

Članstvo u organizacijama

  • IPEMA -International Play Equipment Manufacturers Association
Send this to a friend