NTC sustav učenja ukazuje na važnost kretanja u najranijem djetinjstvu jer se kretanjem potiče razvoj svih najvažnijih centara u kori velikog mozga i stvaranje sinapsi. NTC sustav usmjeren je razvoju kognitivnih sposobnosti djece.

Dana 7. lipnja 2013.god. prisustvovali smo edukativnom predavanju namijenjenom roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, psiholozima i ostalim stručnjacima koji se bave odgojem, obrazovanjem i općenito razvojem djece na temu NTC sustav učenja pod nazivom "Kako uspješno razvijati IQ djeteta kroz igru."
Predavač je bio autor NTC sustava učenja, dr. Ranko Rajović, predsjednik Odbora za darovite, Međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja kod djece. NTC sustavom podiže se intelektualni potencijal djece te se razvija brzina razmišljanja i zaključivanja – tzv. funkcionalno znanje.
Citat iz dijela intervjua dr. Rajovića, objavljen u  Slobodnoj Dalmaciji, 13. lipnja 2013. god.:

Govoreći na temu “Koje igre usporavaju ili oštećuju razvoj djece, a da toga nismo svjesni”, dr. Rajović je iznio jedan prilično zastrašujući podatak, a to je da danas svako drugo dijete ima nekakav razvojni poremećaj, odnosno kognitivne smetnje.

"Testiranjem na uzorku od preko 2000 djece vidjeli smo doista da gotovo svako drugo dijete ima neku razvojnu smetnju, odnosno da ne može izvesti jednostavne testove koji pokazuju da postoji manje sinapsi u nekim regijama njihova mozga. Naime, mozak traži stimulaciju za razvoj, a u sadašnjem načinu života djece, koji uključuje dugotrajno sjedenje pred kompjutorom ili televizorom, ne može je dobiti. Naša su istraživanja pokazala da više od 50 posto djece ima slabije razvijenu finu motoriku, da oko 40 posto njih ima usporenu akomodaciju oka... Smanjene sposobnosti upozoravaju i na smanjen broj sinapsi u nekim regijama mozga."

Cijeli članak pročitajte http://slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/170450/Default.aspx


SaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Pratite nas

Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije obavijesti o novitetima i akcijama proizvoda.